Geri Dön

ÖZEL İMALATLAR

  • Bantlı Konveyör Sistemleri, toz akışkanların (kireç, çimento, alçı, mıcır, kum, kül, kömür vb.) transferinde kullanılan sistemlerdir. Belirli bir yükseklikteki noktalara taşıma yapmak için açılı konumda çalışanları veya düz konumda çalışanları üretilmektedir.

    Bantlı Konveyör Sistemleri, ana tahrik tamburu (genellikle kauçuk kaplı rulo olarak kullanılır) tarafından çevrilen bant lastiğinin üzerindeki malzemeyi aktarması ile çalışır. Ana tahtik tamburunu bantın diğer ucundaki tambur desteklemektedir. Bant boyunca yerleştirilen ara rulolar da bantı gergin çalışması için rol oynamaktadır.

    Bantlı Konveyör Sistemleri, üst kısma yerleştirilen ruloların U harfi gibi olmasından dolayı bu bantlar U tipi bant olarak da anılmaktadır.

    Bant kısmı düz , çavuş, fırfırlı, tırtıklı olmak üzere farklı kesitlerde üretilmektedir. Gıdaya uygun bant, antistatik (ex-proof bant) ısıya dayanıklı bant kullanılması gereken prosesler için farklı bantlar kullanılarak sistemler üretmekteyiz.

    Konveyör Bantların En Çok Kullanıldığı Alanalar

    – Kırma Eleme Tesisleri
    – Geri Dönüşümlü Malzemeleri Ayıran Atık Toplama Merkezleri

    – Maden Ocakları, Şantiyeler,

    – Tesis için paketlenmiş ürün aktarımı (çuvallanmış malzeme veya ambalajlanmış ürünler)

    – Demir çelik Fabrikaları

  • Kovalı elevatör, malzemenin bir noktadan istenilen noktaya dikey olarak taşınmasında kullanılan mekanik taşıma ekipmanıdır. Özellikle ağır ve yüksek miktarda dikey taşınması gereken toz ve granül gibi yığın malzemelerin taşınmasında çok kullanışlı bir mekanik taşıma ekipmanıdır.

    Kovalı elevatörler dikey taşımanın gerekli olduğu bütün toz ve granül tipi proseslerde kullanılmaktadır.

    Kovalı elevatör üretim prosesinde dikey taşımanın gerekli olduğu prosesin verimli çalışması sadece sağlıklı işleyen dikey taşıma sistem ekipmanlarına bağlıdır.

    Kovalı elevatörler  çok değişik türde malzemelerin dikey taşınmasında endüstriyel tesislerde en çok kullanılan dikey taşıma sistemidir. Bantlı elevatör Nöron Mühendislik tarafından üretilmekte ve  dikey taşıma işlemlerinde öncelik verdiğimiz bir üründür.

  • JET PULSE Filtreleme sistemleri, bir ortamdaki tozun veya bir kaynaktan çıkan tozun vakumlanması, filtrasyon elementlerinden geçirilerek havanın süzülmesi ve emilen bu tozun biriktirilerek bertarafına imkan sağlayan sistemlerdir. Sistemin tasarımı ve makşine kapasiteleri kulanıcılardan adığımız aşağıdaki bilgiler doğrultusunda yapılmaktadır:

    • Emilecek tozun bulunduğu ortamın ölçüleri,
    • Emilecek tozun yoğunluğu ve havada kalma süresi,
    • Emilecek tozun biriktirileceği deponun tozun kaynağına olan mesafesi

    Bu veriler ışığında yapılan hesaplamalar ile filtrasyon sistemi tasarlanmaktadır. Hesaplanan fanın oluşturcağı hava akımını geçirecek mertebede yüzey alanı olan filtrasyon elementleri (filtre karuşu veta kafes tip filtre) de sisteme dahil edilmektedir. Jet pulse temizleme sistemi sayesinde filtre kartuşlarına takılan tozlar sürekli temizlenmekte ve filtre deposunda biriktirilmektedir. Filtre deposunun altında yer alan boşaltma ekipmanı (klape, yıldız vana, helezon vb.) çalıştırılarak bu tozun filtreden alınması sağlanır.

  • Manyetik seperatör, hammadde içinde ya da üstünde bulunan demir tozu, çekiç, cıvata gibi istenmeyen maddelerin ayrıştırılmasında kullanılan çok güçlü bir ayraçtır. Pek çok sektörde aktif olarak kullanılan manyetik seperatörün birden fazla çeşidi vardır.

    Manyetik Seperatör Çeşitleri;

    • Rol Tipi Manyetik Seperatör; özellikle kuru endüstriyel ham maddelerinin zenginleştirilmesinde ve zayıf manyetiklerin ayrıştırılmasında kullanılır. Adından da anlaşılacağı üzere yuvarlak boru şeklindedir. Elektromanyetik seperatörlere göre ekonomik açıdan daha uygun ve teknik açıdan çok daha üstündür.
    • Yarı Manyetik Tamburlu Seperatör; bu seperatörün en çok tercih edilme nedenlerinden birisi çalışılacak alana kolaylıkla monte edilebilir olmasıdır. Ayrıca bu tip seperatörlerde çalışma yapılırken camlı bölmeden çalışmayı gözleme imkânı da vardır. Ham madde içinde her tip irili ufaklı demir metaller güvenle ayrıştırılır.
    • Manyetik Sac Seperatör; üst üste dizilmiş sac tabakalarının birbirinden ayrılması için kullanılır. Ağırlıklı olarak otomotiv, beyaz eşya ve otomasyon sektörlerinde tercih edilir. Düz ya da asimetrik sac tabakalarında kullanılabilir. 

    Manyetik Seperatörlerin Avantajları Nelerdir?

    1. Seperatörleri kullanmak için ek iş gücüne gerek yoktur.
    2. Kolay temizlenebilirler.
    3. Hem kullanım hem de bakım maliyetleri açısından son derece uygundurlar.
    4. Manyetik seperatörler ile %100’e yakın bir temizlik elde edilir.
    5. Kullanmaya bağlı cihazlarda bozulma ya da performans düşüklüğü yaşanmaz.
    6. Kullanılmak istenen platforma kolaylıkla bağlanabilirler.
    7. Asit ya da baz özellikte olmadığı sürece, sıvı içerisinde yer alan bütün sistemler için kullanılabilir.
    8. Elektrik kullanımı çok azdır.

     

  • Tavan vinç, birçok sektörde kullanılan bir iş makinası olup ray üzerinde yukarı aşağı ve yatay düzlemde hareket ederek ağır yüklerin kaldırılmasına yardımcı olur. Genelde ağır sanayide hem tonaj, hem de boyut olarak büyük malzemelerin taşınmasını sağlayan tavan vinç, çelik konstrüksiyondan imal edilmiştir.

  • Sac metal depolama ve hazırlama pahalı bir iştir. Yeni lazerler ve zımbalama makineleri hızlandıkça, yerden tasarruf sağlayan, kolaylaştırılmış bir malzeme taşıma ve depolama sistemi her zamankinden daha önemli hale geldi. Bu raflar, ham metal malzemeyi kolayca erişilebilir, korumalı ve güvenli tutar. Bu manuel kartuş sistemi, zemin alanını anında boşaltacak, verimliliği artıracak, güvenliği artıracak ve daha yalın bir üretim tesisi oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

  • Tuz serpme makinaları, kaya tuzunu yollara homojen olarak yaymak için kullanılır. Tuz, yabancı maddelerin yayılma mekanizmasına girmesini ve dolayısıyla sıkışmasını önlemek için üstte bir tel örgü ile aracın arkasındaki büyük haznede depolanır. Tuz yol boyunca aracın güç aktarım mekanizmasına hidrolik tahrik sistemi ile bağlanan bir çark tarafından yayılır. Tuz serpme makinası bu işlemden en verimli sonucun alınabilmesi için yol ve hava şartlarına bağlı olarak tuzun istenilen yoğunlukta ve genişlikte serpilmesine olanak tanıyacak kabin için kontrol mekanizmasına sahiptir.


    Tuz serpme araçları pistlerin buzlanmaması için havalimanlarında da kullanılan kış servis araçları arasındadır. Fakat tuzun uçak ekipmanına zarar verebileceği bu gibi kullanım alanlarında serpme materyali olarak farklı maddeler veya sıvı solüsyonları kullanılabilir. Tuz serpiciler ayrıca, havanın asfaltı eritecek kadar sıcak olduğu zamanlarda, erimeye engellemek için de kullanılır.